Survivor 18: Tocantins [2009]

Wat is Survivor?

Survivor

Survivor is de Amerikaanse versie van het Zweedse format Expedition Robinson. Meestal vindt het overleven plaats op een strand, maar Survivor blijft niet alle reeksen op dezelfde locatie, zoals bij Expeditie Robinson vaak wel het geval is. Het werd al opgenomen in landen als Australië, Afrika, China en Brazilië.

Door de aanhoudend hoge kijkcijfers wordt Survivor aanzien als de moeder van de Amerikaanse reality tv. Vanwege die hoge kijkcijfers blijft de reeks voortbestaan. Al meer dan 17 reeksen passeerden het beeldscherm en door vernieuwende toevoegingen in het spel blijft elke reeks aangenaam om te kijken. Presentator Jeff Probst heeft in ieder geval een contract getekend tot en met 20 reeksen.

De winnaar van de eerste reeks, die vooral naar het woord 'Outwit' ( = te slim af zijn) keek in het logo van Survivor, zette de toon voor bijna alle andere reality reeksen in Amerika. Door allianties aan te gaan, maar ze later te verraden, won de persoon de reeks. Sindsdien wil iedereen het op dezelfde manier aanpakken, wat voor veel spannende en dramatische momenten zorgt.

Survivor 18: Tocantins


Survivor 18: Tocantins

Survivor: Tocantins - The Brazilian Highlands is de 18e reeks van Survivor. De toegevoegde twists als Exile Island en de Hidden Immunity uit vorige seizoenen zijn ook in deze reeks weer terug te vinden.
Een extra twist dit seizoen is echter dat er niet één, maar twee personen per aflevering naar Exile Island verbannen worden. Het kamp dat de Reward Challenge wint, mag iemand uit het verliezende kamp kiezen die verbannen wordt. Maar die persoon mag op zijn/haar beurt iemand van het winnende kamp kiezen. Zo gaan er dus twee kandidaten uit verschillende kampen naar het bannelingseiland, wat mogelijkheden tot cross-tribe allianties biedt. Kandidaten kunnen nu dus al verbonden sluiten met kandidaten van het andere kamp.

Een extra twist start al in de eerste minuten van de reeks: nog voordat de kandidaten naar hun kamp vertrekken, moeten ze elk al iemand wegstemmen. Ze hebben nog niet met elkaar gesproken en kennen elkaar dus nog niet. Deze eerste stemronde is dus helemaal gebaseerd op "first impressions"...

Bekijk de trailer van Survivor 18: Tocantins!

Preview

De kandidaten van Survivor 18: Tocantins

De Survivors
Brendan (30)
Brendan houdt van competitie en zegt dat dat zijn drijfveer zal zijn in Survivor.
Candace (31)
Als procureur heeft Candace veel ervaring opgedaan om ook in Survivor haar mannetje te staan.
Carolina (26)
Barmeid Carolina is ervan overtuigd ver te raken in het spel met de levenslessen die ze heeft geleerd.
Coach (37)
Benjamin (bijnaam Coach) coacht een voetbalteam. Coaching is volgens hem een vorm van manipulatie. Iets wat hij in Survivor wil toepassen.
Debra (46)
Als rectrice heeft Debra natuurlijke leiderschapscapaciteiten en weet ze tactvol problemen op te lossen. Ze hoopt daarmee ver te raken in Survivor.
Erinn (26)
Haarstyliste Erinn wil in Survivor bewijzen dat ze het in haar eentje aan kan om overeind te blijven in dit spel.
Jerry (49)
Als één van tien kinderen uit een arm gezien leerde Jerry al op vroege leeftijd hoe te overleven.
Joe (26)
Joe denkt deze reeks te winnen met zijn strategie om verbonden te sluiten, opdrachten te winnen en toch onder de radar te vliegen.
JT (24)
Deze sterke plattelandsjongen is competitief en vastberaden en wil manipulatie gebruiken om dit spel te winnen.
Sandy (53)
Deze buschauffeuse is de oudste vrouw van de groep, maar dat weerhoudt niet haar vastberadenheid om Survivor te winnen.
Sierra (23)
Model Sierra houdt van avontuur en probeert graag nieuwe dingen uit. Volgens haar is ze dan ook de ideale kandidaat voor Survivor.
Spencer (19)
Jongste kandidaat Spencer is grote fan van Survivor en heeft alle reeksen gezien. Dit zou hem al wat voordeel kunnen geven in het spel.
Stephen (29)
Hoewel hij er niet bedreigend uitziet, beweert Stephen strategisch en listig te werk te gaan in Survivor.
Sydney (24)
Model Sydney deinst er niet voor terug om haar looks te gebruiken om ver in het spel te komen.
Taj (37)
Deze Grammy-genomineerde moeder heeft fysiek en mentaal misbruik overleefd en ziet daarom niet in waarom ze Survivor niet zou overleven.
Tyson (29)
Deze voormalige zwemmer en wielrenner gelooft dat hij als natuurlijk athleet ver zal geraken in Survivor.

Praat mee over Survivor 18: Tocantins!

Nieuwsgierig geworden na de trailer? Wie is jouw favoriet en wie totaal niet? Ergens een razendsnelle torrent gevonden?

Praat mee over Survivor 18: Tocantins op ons forum!!