Het laatste nieuws over Reality around the World

The Amazing Race Seizoen 28

The Amazing Race neemt seizoen 28 op
The Amazing Race is going social next season.

Season 28 of the Emmy-winning series will feature 11 teams of what CBS dubs "social media influencers," the network announced Tuesday. In keeping with the theme, host Phil Keoghan will live-stream the first leg on his Facebook page on Sunday at approximately 10:30 p.m. ET / 7:30 p.m. PT.
The teams include YouTube stars Tyler Oakley and Korey Kuhl, lifestyle vlogger Blair Fowler and her father Scott Fowler, and a handful of Vine stars.

Keoghan previously told TVGuide.com that the show had "something interesting" in store for next season. " "Season 28 might surprise you," he said.

Season 28 will premiere in February.

Bron: tvguide

Survivor 32: Beauty vs Brains vs BrawnCBS have officially announced their Winter and Spring scheduling plans and it includes the Survivor Season 32 premiere date. The show will return for its 32nd edition on February 17 at 8pm on CBS for a special 90 minute premiere.

As first revealed here on Inside Survivor, the upcoming season will be titled Survivor Kaôh Rōng – Brawn vs Brains vs Beauty 2 and was filmed in Cambodia in March of 2015. Due to the fan-vote twist for Survivor: Cambodia – Second Chance, the filming of the 32nd season took place first and wrapped production before season 31 began.

Bron: insidesurvivor

Kijkcijfers kelderen in VS

In de VS, de bakermat van veel tv-series, hebben mensen deze lente veel minder interesse voor tv-programma's, zo blijkt uit cijfers. De kijkers zappen niet weg naar een ander net, maar zetten een dvd op of gaan wat anders doen. Alle omroepen meten sinds half maart fors lagere kijkcijfers bij hun prime-timeprogramma's, vooral onder de cruciale groep 18- tot 49-jarigen.

Omroep ABC verloor 21 procent van de kijkers in deze doelgroep vergeleken met vorig jaar. Bij Fox was dat 20 procent en CBS 8 procent. Bij NBC bleef het verlies beperkt tot 3 procent, meldde de New York Times maandag. Meerdere tv-series haalden de afgelopen weken de laagste kijkersaantallen ooit.

De daling heeft grote financiële gevolgen. Juist nu sluiten omroepen contracten met adverteerders voor het herfstseizoen. De lagere kijkcijfers kosten miljarden dollars, zegt een deskundige.

Bron: RTLNieuws.nl

Big Brother US 14 binnenkort weer op TV!

Big Brother keert voor het veertiende seizoen terug op TV op donderdag 12 juli 2012. Dat meldt The Hollywood Reporter. Het programma zal vervolgens wekelijks te zien op woensdag, donderdag en zondag.

Onbekend is of het nieuwe seizoen een twist zal bevatten, of dat de makers een 'back to basic'-reeks hebben gepland, zoals in het tiende seizoen. Ook is de identiteit van de bewoners nog niet bekend gemaakt.

Het nieuwe seizoen zal opnieuw worden gepresenteerd door Julie Chen.

Op RealityWorld is al een topic geopend voor het komende seizoen. Dit board kun je hier bekijken.

Bron: hollywoodreporter.com

Amazing Race 12 op Discovery Channel

15 september 2011 - Wie het downloaden allemaal te veel gedoe vindt, kan nu toch Amazing Race kijken! Discovery Channel zendt momenteel namelijk het twaalfde seizoen uit. Stem elke woensdagavond om 21u af op Discovery Channel en praat daarna mee op ons forum.

Nieuwe seizoen Survivor vanaf vandaag!

14 september 2011 - Vanaf vandaag start in de Verenigde Staten het nieuwe seizoen van Survivor, deze keer als titel "Survivor 23: South Pacific". Het lijkt qua opzet een beetje een kopie te worden van het vorige seizoen. Ook deze keer blijft Redemption Island in het spel én komen er twee oude bekenden terug in het spel. Ozzy en Coach proberen voor de zoveelste keer iedereen te verslagen en het geld te winnen.

Er doet echter ook een familielid van een oude bekende mee. Niemand minder dan de neef Russell Hantz!

Bekende gezichten in The Amazing Race 19

14 september 2011 - Vanaf 25 september start de negentiende reeks van The Amazing Race en één duo hoeft aan de meeste reality world leden niet worden voorgesteld, want ze zijn al bekend van meerdere seizoenen mee in Survivor: Ethan Zohn en Jenna Morasca!

Het nieuwe seizoen brengt ook een nieuwe toevoeging met zich mee. Naast Roadblocks, Detours, Speed bumps, etc. komt er nu ook een Hazard in het spel. Een team zal deze straf aan het begin van een leg krijgen en moet de opdracht vervolledigen voordat ze weer bij de Pit Stop zijn.

Spoiler ivm één van de landen die de kandidaten deze reeks waarschijnlijk zullen bezoeken:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

'Survivor 21: Nicaragua' Kandidaten bekend!

9 augustus 2010 - De kandidaten van de eenentwintigste editie zijn bekend gemaakt! Je vindt het overzicht op onze Survivor 21: Nicaragua pagina.

Bovendien blijkt er naast de Immunity Idol nu ook de Medallion of Power in het spel te zitten, die een kamp kan inzetten om voordeel te hebben bij een opdracht. Echter, als het kamp dit inzet, gaat het medallion naar het andere kamp die het dan ook kan inzetten...

Vanaf 15 september op tv en vanaf 16 september te downloaden via de bekende wegen!

'Survivor 21: Nicaragua' jong tegen oud

2 augustus 2010 - De tribes in 'Survivor: Nicaragua' zullen verdeeld zijn volgens leeftijd. Tien 40-plussers nemen het op tegen tien kandidaten van 30 of jonger.

De Espada tribe, die blauwe buffs zullen dragen en vernoemd is naar het Spaanse woord voor zwaard, heeft de 10 oudere kandidaten, terwijl de La Flor tribe, die geel dragen en het Spaanse woord voor bloem voorstelt, uit de jongere kandidaten zal bestaan.
 
Survivor: Nicaragua start op woensdag 15 september.

Big Brother 8 juli weer op de buis

18 mei 2010 - Het nieuwe seizoen van Big Brother USA komt op 8 juli terug. Tijdens de finale van Survivor, die werd uitgezonden op 16 mei, kwam een promo voorbij voor het nieuwe seizoen.

Vanaf deze seizoenspremière zal de realityshow drie avonden per week uitgezonden worden op de Amerikaanse zender CBS, met op donderdag de live evictionshow en twee reguliere uitzendingen op zondag en dinsdag.

Ook dit twaalfde seizoen wordt gepresenteerd door Julie Chen, het vaste gezicht van het programma. Onduidelijk is nog wat het thema van deze serie zal worden. Eerdere seizoenen werden onder andere gespeeld met koppels, mystery players en highschool cliques.

Big Brother is in Amerika al jarenlang een groot succes. Toch daalde de laatste jaren het aantal kijkers, al was het laatste spraakmakende seizoen een opleving in het kijkersaantal.

Survivor 21 & 22 in Nicaragua met Immunity Idol(s)

3-mei-2010 - De volgende twee seizoenen van Survivor zullen plaatsvinden in Nicaragua. Ook de Spaanse versie, Superviviente, zal daar opgenomen worden en momenteel filmen ze er de Italiaanse celebrity versie L’Isola dei Famosi.

Er zullen nog steeds Immunity Idols aanwezig zijn in seizoen 21, maar ze zijn niet meer op dezelfde manier verstopt als de voorbije seizoenen. Dit mede door Russell Hantz, die door het meteen en constant vinden van de Idols een overdaad creëerde. En overdaad schaadt.

Volgens Jeff Probst was Russell Hantz zo goed dat het voor altijd veranderd is hoe de productie de Immunity Idols gaat aanpakken. Hierbij houden ze dus rekening met wat de productie de Russell Factor noemt.

De Kinderpuzzel

16-02-2010 "De Kinderpuzzel", een nieuw programma van Bart De Pauw (één van de makers van "De Mol") start zondag op één (de Belgische zender). Naar verluidt zou het een Mol-gevoel moeten hebben en kan je zelf thuis meepuzzelen. In plaats van op zoek naar een Mol, ga je op zoek naar de kinderen van de koppels.

Hieronder zie je al een teaser en op deze site zie je een trailer met vooruitblikken van wat spannende opdrachten lijken te worden.

Kandidaten Amazing Race 16 bekend

29 januari 2010 - De kandidaten voor de 16e reeks van The Amazing Race zijn bekend gemaakt. De reality reeks begint op 14 februari. In het filmpje hieronder ontmoet je al kort de teams. En als je naar deze link gaat kijken, krijg je per duo een filmpje te zien om de teams alvast te leren kennen.

Voor sommigen van RealityWorld zal er al een oud bekend duo in zitten, namelijk Jeff en Jordan van de laatste editie van Big Brother!

Surviving Survivor

29 januari 2010 - Een week voordat 'Survivor 20: Heroes Vs. Villains' van start gaat, zendt CBS 'Surviving Survivor' uit. Hierin vertellen verschillende kandidaten van de voorbije reeksen over hun ervaringen in Survivor. Enkele van deze kandidaten zijn James Clement ("China", "Micronesia"), Colby Donaldson ("Australia", "All-Stars"), Cirie Fields ("Panama", "Micronesia"), Russell Hantz ("Samoa"), Stephenie LaGrossa ("Palau", "Guatemala"), Jerri Manthey ("Australia," "All-Stars"), Parvati Shallow ("Cook Islands", "Micronesia"), Benjamin "Coach" Wade ("Tocantins") en Tom Westman ("Palau").

Bij sommige kandidaten gaan ze ook dieper in op wat er in hun levens ná Survivor gebeurd is. Zo is er een aangrijpend verhaal van Ethan Zohn ("Africa", "All-Stars") en Jenna Morasca ("Amazon", "All-Stars") die na hun ontmoeting een koppel geworden zijn en over hoe zij hem helpt in zijn gevecht tegen kanker.

American Idol start op 12 januari met enkele nieuwigheden

12 januari 2010 - Vandaag start in Amerika de eerste aflevering (die maar liefst twee uur duurt), gevolgd door een 75 minuten durende aflevering op woensdag 13 januari. Maar wat zal er allemaal anders zijn? We zetten het even op een rij:
 • Dit zal het laatste seizoen zijn met Simon Cowell in de jury. Gisteren werd namelijk bekend gemaakt dat hij American Idol zal verlaten om de focus te leggen op een US versie van het Britse The X-Factor, dat in de herfst van 2011 op het scherm te zien zal zijn.
 • Vaste waarde Paula Abdul is er niet meer bij en wordt vervangen door Ellen DeGeneres, hoewel door haar plotse vertrek er tijdens de audities voornamelijk gast juryleden aanwezig zullen zijn zoals Victoria Beckham (Denver and Boston), Mary J. Blige (Atlanta), Joe Jonas en Neil Patrick Harris (Dallas), Kristin Chenoweth (Orlando), Shania Twain (Chicago) en Katy Perry en Avril Lavigne (Los Angeles).
 • Dit seizoen gaat een beetje back to basics met het weglaten van de "Wild Card" en 24 semi-finalisten (12 mannen, 12 vrouwen) te hebben ipv 36. De 12 gekozen mannen nemen het in de semifinales tegen elkaar op en de vrouwen ook. Zo komen er zes mannelijke en zes vrouwelijke finalisten in de top 12, die vanaf 16 maart zal beginnen.

De Emmy's: The Amazing Race en Survivor vallen in de prijzen

22 september 2009 - Zondag vonden in de US de Emmy's plaats. Emmy Awards zijn Amerikaanse prijzen die worden uitgereikt om buitengewone prestaties in de televisieindustrie te belonen.

De Emmy Award voor Outstanding Reality-Competition Program bestaat zeven jaar en werd al die jaren steevast gewonnen door The Amazing Race! Zo ook dit jaar, waarbij The Amazing Race andere reality shows als American Idol, Dancing With The Stars, Project Runway en Top Chef versloeg.

Survivor werd in die categorie weer niet genomineerd. Toch viel Survivor een beetje in de prijzen doordat Jeff Probst voor de 2e keer op rij de Emmy voor Outstanding Host For A Reality Or Reality-Competition Program won. Die award bestaat nog maar twee jaar en werd beide jaren door Jeff Probst gewonnen. Hij liet dit jaar genomineerden Phil Keoghan (The Amazing Race host), Padma Lakshmi en Tom Colicchio (Top Chef host en co-host), Ryan Seacrest (American Idol host), Tom Bergeron (Dancing with the Stars host) en Heidi Klum (Project Runway host) achter zich.

Toch lijkt Probst niet helemaal tevreden te zijn. Hoewel hij erkent dat The Amazing Race een goed gemaakt grootse show is, vindt hij dat de show zich misschien best uit de competitie kan terugtrekken zoals Oprah destijds bij de Daytime Emmy's deed. Bertram Van Munster, één van de makers van The Amazing Race, ziet hier echter geen graten in.

Kandidaten The Amazing Race 15 bekend!

10 september 2009 - Gisteren werden de 12 duo's van de nieuwe reeks van Amazing Race bekend gemaakt. Bij de kandidaten zit een man met het syndroom van Asperger, twee leden van de Harlem Globetrotters, een duo van vrouwelijke professional poker players en een vorige Miss America winnares.

In deze vijftiende reeks racen de 12 duo's door acht landen in 21 dagen. Volgens CBS is het één van de snelste parcours die ze ooit hebben samen gesteld.

Bovendien komt er een nieuw spelelement! Naast de Roadblock, Detour, Yield, Crossroad en Speed Bump is er nu ook de Switchback, waarbij teams teruggestuurd worden naar een van de meest befaamde Roadblocks in Amazing Race.

Bezoek snel onze The Amazing Race 15 pagina om de kandidaten en een promo te zien.

Vervanger Paula Abdul is bekend!

10 september 2009 - In American Idol werd eindelijk bekend wie de vervangster van Paula Abdul wordt. Het is dan toch niet Victoria Beckham geworden, zoals eerdere geruchten gingen.

Deze vervangster is fan van American Idol van het eerste uur. Ze heeft elke aflevering gezien. De voorbije zomer was ze al gastjurylid in So You Think You Can Dance, van dezelfde makers als American Idol.

"Ik hoop om de mening van het publiek te zijn. Ik kijk niet naar de optredens zoals een kritische muziek producer dat doet. Ik kijk ernaar als iemand die de muziek gaat kopen. Dus hopelijk ben ik de stem van de kijkers thuis." aldus het nieuwe jurylid Ellen Degeneres.

Naast dit nieuwe vaste jurylid, zijn er tijdens de audities ook tal van gastjuryleden gekomen, zoals: Victoria Beckham, Mary J. Blige, Joe Jonas, Neil Patrick Harris, Kristin Chenoweth, Shania Twain, Katy Perry en Avril Lavigne.

Nieuw seizoen voor Big Brother USA

10 september 2009 - CBS heeft een nieuw seizoen Big Brother besteld. Dit heeft de televisiezender bekend gemaakt.

Tijdens het huidige, elfde seizoen stopte de trend van de dalende kijkcijfers en had het realityprogramma gemiddeld 7,1 miljoen kijkers, ten opzichte van 6,6 miljoen in het vorige seizoen. Ook werd het programma in de belangrijkste doelgroep ("de boodschappers") beter bekeken dan voorheen.

Het twaalfde seizoen zal in de zomer van 2010 worden uitgezonden. Onduidelijk is nog of de presentatie in de handen ligt van de op dit moment zwangere Julie Chen.

The Amazing Race 15 komt naar Nederland!

2 september 2009 - In het dorpje Vierhuizen vonden enige tijd geleden opnames plaats voor een Amerikaanse tv-show. Enkele molenaars hadden opdracht gekregen om hun molen draaiende te houden.
Volgens de molenaars was het typisch Amerikaans, met een hoop bombarie en poeha. Vooral toen ook nog een helicopter kwam overvliegen voor opnames.

RTV Noord was erbij en maakte een korte reportage (zie filmpje hieronder). Zij kwamen erachter dat het om een Peking Express achtige tv-show zou gaan waarbij duo's verschillende opdrachten moeten doen.

Aan het begin van de reportage zie je de Amazing Race route marker in beeld, dus er bestaat geen twijfel over dat het komende seizoen van Amazing Race voor de derde keer Nederland zal bezoeken!

Nieuw op RealityWorld: 'Big Brother: Dead Set'

Een nieuw programma is toegevoegd aan RealityWorld, namelijk "Dead Set'. Het is een fictieve miniserie, waarin zombies het Engelse Big Brother huis aanvallen en is in 2008 uitgezonden op de Engelse zender Channel4. Op die zender is nu de normale versie van Big Brother te zien.

De serie is bedoeld als extraatje naast de normale realityseries die te volgen zijn via RealityWorld. In de vijf afleveringen krijgen we naast veel vlees en bloed, een kijkje in de keuken van het wereldwijd bekende realityspel.

De aflevering zijn te bekijken door ze te downloaden, of ze te bekijken als streaming video. Meer informatie op deze pagina.

Let op! Big Brother: Dead Set is een horrorserie. Niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar dus!

Kijkcijfers Big Brother USA leven op na vertrek Chima

30 augustus 2009 - De Amerikaanse versie van Big Brother blijft succesvol. Dat verklaart Endemol USA in een persbericht. Bij de start van het huidige seizoen (11) leek het erop dat er een dalende trend in de kijkcijfers zat. Na het vertrek van Chima, die door de producers het huis uit werd gezet omdat ze zich niet aan de regels van het spel hield, kwam hier verandering in en trekt het seizoen opnieuw veel kijkers, zo'n 5 procent meer dan het vorige seizoen.

De uitzending waarin Chima uit het huis werd verwijderd, had een groter marktaandeel dan kijkcijferknaller America's Got Talent (NBC) en was de best bekeken BB-uitzending in jaren, met een score van 2.9/6 (kdh/MA) en zo'n 8 miljoen kijkers volgens kijkcijferbureau Nielsen.

Producent Endemol USA en CBS zij blij met deze opleving in een doorgaans rustig zomerseizoen. Het televisiestation heeft daarom besloten de finale, die over een aantal weken zal worden uitgezonden, met een uur te verlengen. In een twee uur durende liveshow blikken de bewoners terug op het elfde seizoen en zien de kijkers wie de prijs van 500.000 dollar wint.

Toch lijkt het Big Brother format in veel landen langzaam van de buis te verdwijnen. De laatste serie in Nederland dateert uit 2005 en deze week werd bekend dat ook in Engeland de stekker uit het programma wordt getrokken.

Gezien de kijkcijfers in Amerika lijkt het een kwestie van tijd totdat CBS een nieuw seizoen besteld. Toch is een snel vervolg nog onzeker, aangezien advertentie-inkomsten wereldwijd teruglopen en Big Brother een dure productie is.

Kandidaten Survivor 19: Samoa bekend!

27 augustus 2009 - Vandaag werden de kandidaten van de negentiende reeks van Survivor bekend gemaakt. Het zijn er geen 16, geen 18, maar een overweldigende 20! Van knappe haarstylistes en raketgeleerden tot nu al schurkachtige oliemagnaten, het staat ons allemaal te wachten dit najaar.
Voor een overzicht en meer info over deze reeks, rep je snel naar de Survivor 19: Samoa pagina!

Vanaf 18 september te downloaden langs de bekende wegen.

*SPOILER ALERT* Bewoner door Big Brother geëlimineerd; goede ontwikkeling voor kijkcijfers?

16 augustus 2009 - Bewoner Chima is door Big Brother het huis uitgezet. Ook zal ze geen deel uit gaan maken van de 'Big Brother Jury of Seven'. Dit blijkt uit de livestream die 24 uur per dag wordt uitgezonden op de website van CBS, het televisiestation waarop Big Brother wordt uitgezonden en uit verschillende berichten op internet.

Onduidelijk is nog hoe dit naar de kijkers wordt gebracht in de komende aflevering op zondag. Normaal gesproken zien we welke bewoners worden genomineerd, nu zal de aflevering waarschijnlijk in het teken staan van het vertrek van de journaliste.

Eerder al bezorgde Chima de producers kopzorgen door te dreigen om tijdens de liveshow te gaan flippen als de uitgedeelde 'mystery power' door één van de bewoners zou worden gebruikt. Na deze dreigementen werd er voor gekozen om de liveshow eerder op te nemen en op de normale tijd uit te zenden.

In een op internet verschenen interview met Chima zegt ze dat ze al eerder aangegeven heeft het huis te willen verlaten. Veel fans van het programma wachten dan ook met spanning af hoe het nu verder gaat met dit seizoen.

Of deze ontwikkelingen positieve gevolgen hebben voor de kijkcijfers is afwachten. Fans vrezen voor een al dan niet tijdelijke stop na dit seizoen, aangezien de kijkcijfers dit seizoen opnieuw zijn gedaald.

RealityWorld volgt de ontwikkelingen op de voet.

Paula Abdul verlaat American Idol

6 augustus 2009 - Via haar Twitter pagina liet Paula Abdul op 4 augustus 2009 weten dat ze niet terug zal keren voor het volgende seizoen van American Idol. Onderhandelingen ivm haar contract liepen vast tussen het jurylid en TV executives, waarop Paula besloot de show te verlaten.

Intussen gaan er al geruchten over haar mogelijke vervangster. Niemand minder dan Victoria Beckham zou in de plaats van Paula Abdul de jury bemannen. American Idol producer Simon Fuller was ooit manager van de Spice Girls en zou Posh Spice er dolgraag bij willen hebben.

De opnames van de nieuwe reeks starten volgende week. Voorlopig is enkel zeker dat Randy Jackson, Kara DioGuardi en Simon Cowell in de jury zullen zitten.

Derde All Stars Survivor in aantocht?

19 juli 2009 - De negentiende editie van Survivor (Survivor: Samoa, dat op 17 september zal starten) is nog niet begonnen of er zijn al geruchten over de twintigste editie!

In juni werd al bevestigd dat het 19e en 20e seizoen meteen na elkaar opgenomen worden deze zomer. Beide reeksen zullen dus in Samoa plaatsvinden, maar wat het 20e seizoen mogelijk speciaal zal maken zijn de geruchten over een derde All Stars versie. En niet zomaar eentje, maar een heuse Heroes vs. Villains!
Coby Archa (zie foto), kandidaat in Survivor: Palau heeft de media hierover ingelicht. Zelf werd hij niet gevraagd, omdat hij in geen van beide categorieën thuis hoort. Maar hij weet wel welke ex-kandidaten er wél gevraagd zijn en bevestigt dat er kandidaten bij zijn die voor een derde keer mee zullen doen. Kandidaten die dus ook in ofwel de All Stars (seizoen 8) of Fans vs. Favorites (seizoen 16) meegespeeld hebben.


Richard Hatch, kandidaat in Survivor: Borneo én Survivor: All Stars, zou gevraagd geweest zijn, maar hij zit nog zijn straf uit voor het niet betalen van zijn belastingen. Hij heeft een aanvraag ingediend om om en bij de zeven weken naar Samoa te mogen reizen voor een "specific job opportunity", maar de rechter heeft hem dit niet toegekend. Zo weten we dus al zeker welke villain er niet bij zal zijn.

CBS onthult identiteit bewoners Big Brother 11

1 juli 2009 - Vandaag heeft televisiestation CBS de identiteit onthult van de 12 bewoners die de komende weken in het Big Brother-huis zullen wonen. De identiteit van één van de nieuwe bewoners ontbreekt echter nog en zal bekend worden gemaakt op 9 juli, de dag dat het nieuwe seizoen in première gaat. In totaal zal het spel worden gespeeld door 13 bewoners.

Amerika's grootste televisiestation deed de onthulling in het ochtendprogramma 'The Early Show'. Meteen daarna was ook de officiële website (www.cbs.com/bigbrother) aangepast. Eerder deze week plaatste CBS al foto's van het nieuwe BB-huis op de website, te zien via deze link.

Het nieuwe seizoen van Big Brother gaat van start op donderdag 9 juli 2009 en zal daarna drie avonden in de week te zien zijn op CBS. De liveshows worden net als eerdere seizoen gepresenteerd door Julie Chen.

Deze week komt er ook een pagina voor het nieuwe seizoen op RealityWorld en zullen we op het forum een topic openen waarin we kunnen praten over dit nieuwe seizoen.De twaalf nieuwe bewoners in 'The Early Show' op CBS.


**SPOILER**
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
**SPOILER**

Reality tv overzicht

22 juni 2009 - Er starten weer verschillende reality tv reeksen in de US. Enkele vaste waarden die we al kennen, maar ook minder bekende of nieuwe shows, die misschien ook wel leuk zijn.

Daarom hier een overzicht van de aankomende reeksen deze zomer! Het is een kleine lichting van wat ons interessant lijkt (maar daarom gaan we het nog niet perse allemaal kijken).

 • America's Got Talent 4 - vanaf 23 juni elke dinsdag en woensdag
  Dit is een oude bekende. Amerika gaat weer op zoek naar het volgende grote talent. Met in de jury Piers Morgan, David Hasselhoff, and Sharon Osbourne.

 • I Survived a Japanese Game Show - vanaf 8 juli
  Dit programma lijkt een mix tussen Lost In Tokyo en WipeOut. Tien kandidaten reizen naar Japan, waar ze mee moeten doen aan Japanse game shows, die nooit gek genoeg kunnen zijn. De laatste overblijver wint een kwart miljoen dollar!

 • Big Brother 11 - vanaf 9 juli elke zondag, dinsdag en donderdag
  De US Big Brother is helemaal anders dan bij ons. (lees: leuker!) Kijk maar eens naar onze pagina van het vorige seizoen.

 • Hell's Kitchen 6 - vanaf 21 juli
  Twee teams van kandidaten strijden tegen elkaar in deze kookwedstrijd onder leiding van de gevreesde topchef Gordon Ramsay. Als er nog vijf of zes kandidaten over zijn, wordt het een individuele strijd.

 • Project Runway 6 - vanaf 20 augustus
  Heidi Klum en haar jury gaan weer op zoek naar America's Next Top Fashion Designer. Deze keer komt er echter ook een spin-off bij, namelijk:
 • Models of the Runway - vanaf 20 augustus
  Dit programma vertelt het Project Runway verhaal vanuit de ogen van de deelnemende modellen.

Nieuwe Reality show op CBS: Block Party

16 juni 2009 - Opnames zijn gestart voor een nieuwe reality reeks, Block Party, waarin 8 families in een kleine buurt gaan wonen met een enorme betonnen muur errond. Ze zijn dus geïsoleerd en met elkaar opgescheept.

Volgens producer Mike Fleiss, die medeverantwoordelijk is voor Survivor zal het zeer bizar zijn. "Alles draait om het familieleven en het leven in een buitenwijk. Iets waar iedereen zich mee kan identificeren", zo zegt Fleiss. "De families zullen er drie weken verblijven, opgesloten achter de enorme muren".

Volgens sommige televisiebronnen is het idee afgekeken van The Simpsons Movie waar de stad Springfield omringd werd onder een ondoordringbare koepel.

Wanneer het wordt uitgezonden en wat de prijs is voor de winnaars is nog niet bekend.

Big Brother US is terug op 9 juli 2009!

2 juni 2009 - Het elfde seizoen van Big Brother zal vanaf 9 juli 2009 te zien zijn op de Amerikaanse televisie. Dat heeft het televisiestation CBS bekend gemaakt. Nadat er eerder al meldingen kwamen dat de casting van nieuwe bewoners was afgerond is nu dus ook de startdatum bekend gemaakt.

In Big Brother worden een bepaald aantal mensen voor een bepaald aantal dagen opgesloten in een huis, het Big Brother-huis. Elke week moet één bewoner het huis verlaten door middel van een stemming. De bewoner die al laatste overblijft, wint een groot geldbedrag.

Het nieuwe seizoen van Big Brother is alweer het elfde in de reeks, die uitgezonden wordt op CBS, één van de grootste televisiestations in Amerika. Met drie uitzendingen per week, waarvan één live, strijd het bedrijf om zoveel mogelijk kijkers. Het vorige seizoen werd ook in de zomer uitgezonden en trok gemiddeld 6,5 miljoen kijkers.

De dag na de uitzending (gezien vanaf de première elke donderdag, zondag en dinsdag) is deze oa. te downloaden via EZtv.it.

Tweede seizoen Wipe Out goed uit de startblokken

Het tweede seizoen van het televisieprogramma Wipe Out is goed van start gegaan. De eerste nieuwe aflevering had ruim 8,5 miljoen kijkers in de belangrijke doelgroep 'Boodschappers', kijkers tussen 18 en 49 jaar.

In Wipe Out spelen kandidaten voor een geld bedrag van 50.000 dollar. Het enige wat ze hiervoor moeten doen, is het afleggen van een parcours. In drie ronden vallen de langzaamste spelers af en uiteindelijk spelen drie kandidaten de finale.

Het is opvallend dat het nieuwe seizoen zo van start is gegaan. Seizoen 1 had, na een sterke start, te kampen met een snel dalend aantal kijkers. De laatste originele aflevering van dat seizoen kon maar 6,5 miljoen Amerikanen boeien. Toch besloot TV-station ABC een nieuwe reeks te maken, wat ze nu geen windeieren legt.

Ook in Nederland kennen we het programma, wat de afgelopen maanden te zien is geweest op RTL5. Onbekend is nog of er een tweede seizoen volgt, maar de kijkcijfers waren voor RTL5-begrippen hoog dus het is waarschijnlijk dat RTL het voorbeeld van ABC volgt.

Wipe Out wordt in de Verenigde Staten de komende weken elke woensdagavond uitgezonden op ABC en elke aflevering is vanaf donderdag op via de verschillende torrent-sites te downloaden.

Survivor 19 wordt Survivor: Samoa

20 mei 2009 - Het Amerikaanse televisiestation CBS heeft bevestigd dat het nieuwe seizoen van Survivor plaats zal vinden op de eilandengroep Samoa, gelegen in de Atlantische Oceaan. Survivor: Samoa, zoals het seizoen officieel gaat heten, wordt uitgezonden in de herft van 2009. Het is alweer de negentiende editie van Survivor, één van de langst lopende reality series in de Verenigde Staten.

Het station deed de mededeling tijdens de reünieuitzending van Survivor: Tocatins, het seizoen wat vorige week ten einde liep. De kijkers kregen een preview te zien van het komende seizoen, welke aankomende zomer zal worden opgenomen.

Survivor: Samoa zal worden uitgezonden op donderdagavond.

AVRO-programma The Phone vanaf 21 april op Amerikaanse MTV

17 april 2009 - Het realityspel The Phone is vanaf 21 april te zien op de Amerikaanse versie van de zender MTV.

Het programma is bedacht door Beau van Erven Dorens en zijn productiebedrijf Park Lane TV en gebaseerd op films als 'The Game' en 'Die Hard with a Vengeance'. Het spel draait om twee telefoon die op een willekeurige plaats en tijd tegelijkertijd rinkelen. Degene die de telefoon opneemt krijgt de vraag of hij of zij mee wil spelen voor een mooi geldbedrag. Bij een bevestiging start het spel en moet het duo op zoek naar aanwijzingen door middel het voltooien van opdrachten.

"The Operator" Emmett J. Scanlan - foto: mtv.com
In 2007 is het concept op de jaarlijkse televisiebeurs in Cannes aan zo'n 30 buitenlandse productiemaatschappijen verkocht. Begin dit jaar is het programma ook al gestart op het Australische station FOX8 en ook landen als Brazilië, Australië, Israël, Griekenland en Rusland stonden te springen.
En dat ondanks de tegenvallende kijkcijfers in Nederland. In ons land trok het programma in twee seizoenen wekelijks gemiddeld 287.785 kijkers. Ondanks deze tegenvallende resultaten, wist het programma in 2008 de Gouden Roos binnen te slepen, de prijs die een programma beloont voor 'de orginaliteit, kwaliteit en creativiteit'

De Amerikaanse versie is overigens anders dan zoals we die in Nederland kennen. Vanaf 21 april zullen vier mensen een telefoon opnemen, die samen twee koppels vormen en met elkaar de strijd aangaan op jacht naar 50.000 dollar.

Previews op de officiele site.