Privacybeleid

 

Wie zijn wij?
Realitynet is een platform vr fans en dr fans van realityseries. Op diverse sites die onder Realitynet vallen, kan je als bezoeker informatie vinden over onder andere realityseries en met andere fans in discussie gaan.

Voor welk doel verwerken wij persoonsgegevens?
Realitynet gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Het verwerken van persoonsgegevens is noodzakelijk voor het kunnen verlenen van diensten. Zo kunnen we het platform hiermee snel, veilig en altijd beschikbaar houden, we kunnen je persoonsgegevens gebruiken voor het publieke profiel dat je op de site hebt en daarnaast hebben we je persoonsgegevens nodig om contact met je te onderhouden wanneer je daar prijs op stelt.

Welke peroonsgegevens verwerkt Realitynet?
Realitynet verwerkt de volgende persoonsgegevens:
  • Gegevens waarmee je je account aanmaakt, zoals je e-mailadres en wachtwoord.
  • Gegevens die je aan ons geeft om je profiel te verrijken, bijvoorbeeld een geploade avatar of een signature.
  • Gegevens die je in communicatie met andere bezoekers deelt, bijvoorbeeld via Personal Message, via het forum of via de chat.
  • Gegevens die je aan ons geeft door n van de interactieve onderdelen van de site te gebruiken, zoals deelname aan een Pool.
  • Automatisch gegenereerde persoonsgegevens, zoals IP-adressen en browsergegevens
Waarom verwerkt Realitynet je persoonsgegevens?
Realitynet heeft een gerechtvaardigd belang bij de verwerking van je persoonsgegevens. We verwerken persoonsgegevens onder andere om je in staat te stellen een account aan te maken, om berichten te plaatsen en je gebruik te kunnen laten maken van de toepassingen op de site. Ook automatisch gegenereerde persoonsgegevens, zoals browsergegevens en IP-adressen, verwerken we om hiermee onze diensten te kunnen leveren en te verbeteren.

Hoe lang bewaren we je persoonsgegevens?
We bewaren je persoonsgegevens zolang we ze nodig hebben voor het doel waarvoor we ze verwerken, om je op de juiste wijze diensten te kunnen verlenen of om aan onze wettelijke plichten te voldoen. Voor cookies of soortgelijke technieken geldt altijd dat dezen voor het technisch functioneren van de site geplaatst worden, in alle gevallen door de site zelf en voor de termijn die noodzakelijk is om de technische functie te vervullen.

Met wie deelt Realitynet je persoonsgegevens?
Omdat Realitynet een community-site is, zijn bepaalde gegevens die je deelt zichtbaar voor anderen, zoals je forumnaam bij de forumberichten voor iedereen die het forum kan lezen, Private Messages voor degene die het bericht ontvangt, of pool-ranglijsten voor iedereen die de betreffende pagina bezoekt. Afgezien daarvan, delen we je persoonsgegevens niet met derde partijen en verkopen we je persoonsgegevens nooit.

Wel worden de sites van Realitynet gehost op een platform van een derde, de hosting-provider. Met hen hebben we afspraken ter bescherming van je persoonsgegevens, waaronder afspraken over te nemen technische en organisatorische maatregelen ter bescherming van de verwerkte persoonsgegevens. Er vindt geen verwerking van data plaats buiten de EER.

Realitynet zal nooit functionaliteiten van social media opnemen, zoals pixels of like-buttons. Houdt er wel rekening mee dat Realitynet zelf wel actief is op social media. Persoonsgegevens die je in communicatie met Realitynet verstrekt, zijn onderdeel van het beleid van het desbetreffende socialmedia-kanaal.

Contact over je privacy?
Als EU-burger heb je diverse rechten met betrekking tot de persoonsgegevens die door Realitynet zijn verwerkt. Je kunt je persoonsgegevens die je via je account hebt ingevoerd altijd inzien of aanpassen via je account. Tevens kan je een verzoek indienen om verwijdering of wijziging van je persoonsgegevens. Je kunt bezwaar maken tegen de verwerking en verzoek indienen tot het beperken van de verwerking.

Als je een verzoek hebt rondom je persoonsgegevens, kun je ons die via privacy@realtiynet.org mailen. Tevens is er een mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Dit privacybeleid is gewijzigd op 9 juni 2018. Realitynet behoudt zich het recht voor om het privacybeleid te wijzigen.