The Amazing Race 19

Wat is The American Race?

The Amazing Race

The Amazing Race, vaak ook TAR genoemd, is een Amerikaans format waar duo's met een bestaande relatie (grootouders/zussen/echtgenoten/...) rond de wereld racen. Ze proberen elke aflevering als eerste bij de "Pit Stop" te raken, de "finish" van die aflevering. De échte finish wordt slechts door drie duo's op het einde van de race bereikt. Het duo dat als laatste de Pit Stop bereikt loopt grote kans om af te vallen.

De duo's kunnen allerlei vervoersmiddelen gebruiken (vliegtuigen, taxi's, treinen, metro's, bussen, boten,...) om onderweg aanwijzingen te inden van wat ze moeten doen en waarheen ze moeten racen. Tijdens de race moeten ze ook opdrachten vervullen die vaak verband hebben met het land waar ze zich in bevinden. Je hebt de volgende soorten van opdrachten:
- Detour: de duo's krijgen een keuze in 2 opdrachten, elk met hun eigen voor- en nadelen. Ze moeten zelf beslissen wat volgens hen het minste tijd kost om te doen, zodat ze snel verder kunnen lezen.
- Roadblock: één lid van het duo moet een opdracht vervullen. Pas als die opdracht naar behoren is uitgevoerd, mag het duo verder racen.

Bovendien zijn er ook nog extra toevoegingen waarvan de duo's slechts één maal gebruik van mogen maken. Ze moeten dus beslissen wanneer het voor hen het beste uitkomt om deze te gebruiken:
- Yield: hiermee kan een duo een ander duo tegenhouden. Dat andere duo moet ter plekke een zandloper omdraaien en wachten. Ze mogen pas verder racen als het zand volledig door de zandloper is gegaan.
- Fast Forward: als een duo in deze opdracht slaagt, mogen ze rechtstreeks naar de Pit Stop racen. Ze moeten geen aanwijzingen meer zoeken, geen opdrachten meer doen en maken zo grote kans om eerst aan te komen.
- Speed Bump: Als een team laatst eindigt op een non-elimination leg (i.e. ze worden dus niet geëlimineerd), moeten ze de volgende leg wel een Speed Bump vervolledigen. Dat is een extra opdracht die enkel zij moeten voltooien.
- U-Turn: Een U-Turn komt na een Detour, waarbij een team kan kiezen welke opdracht ze doen. Als een team een U-Turn van iemand krijgt, moeten ze terugkeren en ook de andere opdracht van de U-Turn vervolledigen.

Enkel het duo dat in de laatste etappe als eerste bij de finish komt, wint een grote som geld.

Bekijk trailers van Amazing Race 19!

PreviewDe duo's van Amazing Race 19

De duo's van Amazing Race 19
Amani & Marcus
Relatie: Getrouwd
Andy & Tommy
Relatie: Vrienden/Snowboarders
Bill & Cathi
Relatie: Grootouders/Leraars
Ernie & Cindy
Relatie: Verloofd
Ethan & Jenna
Relatie: Survivor koppel
Jeremy & Sandy
Relatie: koppel
Justin & Jennifer
Relatie: Broer en zus
Kaylani & Lisa
Relatie: Vriendinnen/Vegas Showgirls
Laurence & Zac
Relatie: Vader & zoon
Liz & Marie
Relatie: Tweeling
Ron & Bill
Relatie: Samenwonend/Stewards
       

Hoe download/bekijk ik de afleveringen?

Torrent [?]
mIRC [?]
Streaming [?]
   
   

Praat mee over Amazing Race 19!

Nieuwsgierig geworden na de trailer? Wie is je favoriete duo? Ergens een razendsnelle torrent gevonden?

Praat mee over Amazing Race 19 op ons forum!!