Big Brother US seizoen 14 [2012]

Wat is Big Brother?


Big Brother US 14

Over de gehele wereld is het bekende format van John de Mol uitgezonden; Een bepaald aantal mensen gaat voor een bepaald aantal dagen een huis in. In dit huis hangen tientallen camera’s, die beelden maken die direct live het internet op worden gestuurd. Een samenvatting van deze beelden volgt op TV. Het spel is al in verschillende variaties te zien geweest, maar de winnaar is altijd degene die als laatste nog in het huis woont.

Big Brother 14 wordt in Amerika uitgezonden in de zomer van 2012.

Het spelverloop
Big Brother 14 is in Amerika drie avonden per week op televisie. De eerste aflevering van de week is een liveshow. In de eerste aflevering gaan de bewoners het huis in, de weken erna staat deze aflevering in het teken van het wegstemmen van één van de bewoners. Ook wordt de ‘Head of Houshold’ (HoH) gekozen. In het Nederlands is dit letterlijk ‘Hoofd van het Huishouden’, wat in het spel inhoudt dat deze persoon de ‘Baas van het Huis’ is. Elke nieuwe HoH mag slapen in de HoH-kamer, een eigen kamer, waarin foto’s van familie en vrienden hangen. Ook ontvangt elke nieuwe HoH een brief van het thuisfront.

De belangrijkste taak van de HoH is, dat hij of zij twee bewoners moet nomineren voor vertrek. De HoH zelf kan in die week dus niet worden weggestemd. Het nomineren gebeurt in de tweede aflevering van de week.

De derde aflevering spelen de kandidaten de competitie voor ‘The Power of Veto’. De speler die deze wint, kan de nominaties van de HOH veranderen.

De laatste zeven afvallers gaan naar een apart huis, waar ze ‘The Big Brother Jury of Seven’ vormen. Deze zeven bepalen in de laatste liveshow wie van de twee overgebleven bewoners naar huis gaat met de hoofdprijs van $ 500.000,-.

Ook bevat dit seizoen een grote twist. Vier spelers uit de geschiedenis van Big Brother keren terug om mentor te zijn voor de nieuwe spelers. Elke mentor krijgt aan het begin drie speler in zijn of haar team. De mentor van een winnende speler, wint zelf $ 100.000,-!

De liveshow wordt gepresenteerd door Julie Chen, de twee ‘normale’ uitzendingen worden gebracht met een voice-over.

Bekijk de trailer!

De Bewoners van Big Brother 14

Ashley
26 jaar
West Hollywood, California
Danielle
23 jaar
Tuscaloosa, Ala.
Frank
28 jaar
Naples, Fla.
Ian
21 jaar
New Orleans, La.
Jenn
34 jaar
Brooklyn, N.Y.
Jodi
42 jaar
Calipatria, Calif.
Joe
41 jaar
Schererville, Ind.
Jojo
26 jaar
Staten Island, N.Y.
Kara
26 jaar
Los Angeles, Calif.
Shane
26 jaar
Bennington, Vt.
Will
24 jaar
Louisville, Ky.
Willy
34 jaar
Dayton, Texas
       

Hoe download/bekijk ik de afleveringen?

Kijk de afleveringen hier terug:
Bron: YouTube.com. De video's zijn geupload door user 'Quirkydude2'. RealityWorld (onderdeel van RealityNet) heeft dit materiaal dus zelf niet geupload.

Praat mee over Big Brother 14!

Nieuwsgierig geworden na de trailer? Commentaar op de bewoners? Ergens een razendsnelle torrent gevonden?

Praat mee over Big Brother op ons forum!!