Survivor 9: Vanuatu [2004]

Wat is Survivor?

Survivor

Survivor is de Amerikaanse versie van het Zweedse format Expedition Robinson. Meestal vindt het overleven plaats op een strand, maar Survivor blijft niet alle reeksen op dezelfde locatie, zoals bij Expeditie Robinson vaak wel het geval is. Het werd al opgenomen in landen als Australië, Afrika, China en Brazilië.

Door de aanhoudend hoge kijkcijfers wordt Survivor aanzien als de moeder van de Amerikaanse reality tv. Vanwege die hoge kijkcijfers blijft de reeks voortbestaan. Al meer dan 17 reeksen passeerden het beeldscherm en door vernieuwende toevoegingen in het spel blijft elke reeks aangenaam om te kijken. Presentator Jeff Probst heeft in ieder geval een contract getekend tot en met 20 reeksen.

De winnaar van de eerste reeks, die vooral naar het woord 'Outwit' ( = te slim af zijn) keek in het logo van Survivor, zette de toon voor bijna alle andere reality reeksen in Amerika. Door allianties aan te gaan, maar ze later te verraden, won de persoon de reeks. Sindsdien wil iedereen het op dezelfde manier aanpakken, wat voor veel spannende en dramatische momenten zorgt.

Survivor 9: Vanuatu


Survivor 9: Vanuatu

Voor de tweede keer in Survivor, worden de kampen in dit negende seizoen opgedeeld in mannen tegen vrouwen. Het is tevens de tweede keer in Survivor dat ze met 18 kandidaten van start gaan. Zij gaan het avontuur aan in Vanuatu, een reeks vulkanische eilanden.

Daarnaast is het ook de tweede keer in dit programma dat er een kandidaat met een handicap aan mee doet. Kandidaat Chad verloor zijn voet door kanker.

Bekijk de intro van Survivor 9: Vanuatu!

Intro

De kandidaten van Survivor 9: Vanuatu

De Survivors
Ami (° 25 januari 1973)
In 1996 kwam Ami Cusack's 18-jarige broer om in een auto-ongeluk met een dronken chauffeur. Sindsdien geeft haar moeder seminaries op scholen over de gevolgen van rijden onder invloed.
Brady (° 17 december 1970)
Als FBI-agent werkt Brady in Orange County bij de Asian Organized Crime sectie. Hij is echter recent toegelaten tot het FBI Los Angeles SWAT Team, waar hij binnenkort bij de anti-terrorisme afdeling zal werken.
Brook (° 20 november 1976)
Brook Geraghty spendeerde een groot deel van zijn jeugd aan het spelen van hockey. Nadat hij afstudeerde, reisde hij naar Duitsland en toen hij terugkeerde werd hij aangenomen in het verkoopsteam van een Fortune 500 bedrijf.
Chad (° 8 augustus 1969)
Anderhalf jaar geleden ging Chad Crittenden naar de dokter voor een bult onder zijn voet. Het bleek een dodelijke kankertumor te zijn, waardoor zijn been net onder de knie geamputeerd moest worden. Reeds 9 maanden na de operatie, nam Chad al deel aan een triathlon!
Chris (° 29 augustus 1970)
Chris Daugherty legt wegen aan voor de Ohio Department of Transportation. Zijn hobbies: naar NASCAR races gaan, rondrijden in zijn jeep en basketbal spelen.
Dolly (° 18 november 1978)
Dolly Neely is schapenherder voor ongeveer 40 schapen op een grote boerderij die ze na het overlijden van haar grootvader in 2003 heeft overgenomen.
Eliza (° 25 december 1982)
Op 4-jarige leeftijd verhuisde Eliza Orlins met haar ouders naar China en later naar Hong-Kong. Enkele jaren daarna verhuisde het gezin met twee dochters rijker terug naar New York. Eliza denkt dat mensen haar zullen onderschatten in Survivor.
John K (° 26 september 1981)
Op school deed John Kenney aan basketbal, lacrosse en baseball. Hij werkte later als model in New York, Parijs, Milaan, Korea en Miami. Nu is hij operator van een mechanische stier in een bar.
John P (° 13 mei 1973)
John Palyok houdt van jagen, vissen, scuba diving, boogschieten, golf, vechtsport, kamperen en reizen. Hij zit in een jagersclub voor boogschutters en heeft één van de top 20 grootste herten in Californië geoogst.
Julie (° 15 december 1980)
Op 5-jarige leeftijd werd Julie Berry geadopteerd en gescheden van haar enige biologische zus. Heel recent werd ze herenigd met haar zus en Julie beschouwt het als een van de meest magische en belangrijkste momenten van haar leven.
Lea (° 28 maart 1964)
Lea Masters wordt ook Sarge genoemd vanwege zijn beroep als drilsergeant. Voor zijn beroep reisde hij o.a. naar Koeweit, Saudi-Arabië en Irak. Hij geeft toe dat hij naakt door Times Square zou lopen voor een miljoen dollar.
Leann (° 8 juli 1969)
Leann Slaby doneerde een nier aan haar vader in 1998. In 2004 scheidde ze van haar man Richard.
Lisa (° 3 mei 1960)
Lisa Keiffer regisseert al 10 jaar toneelstukken voor hun kerk Trinity Evangelical Free. Ze woont samen met haar echtgenoot, vijf van haar zes kinderen en hun geit, hond en miniatuur ezeltje in Mandeville, Louisiana.
Mia (° 17 augustus 1974)
Mia Galeotalanza verhuisde enkele jaren geleden naar Texas en werkt nu twee baantjes: Director of Operations voor een technologie bedrijf overdag en dienster 's nachts. Ze is ook vrijwilligster bij het animal rescue league.
Rory (° 30 oktober 1968)
Rory Freeman stopte zijn studies in 'African government and history' om tv reporter te worden voor de Television Authority. Rory en zijn gezin zijn leden van de Mount Olive Missionary Baptist Church.
Scout (° 8 november 1944)
Dr. Scout Cloud Lee overleefde kanker, bankroet, een scheiding, auto ongelukken en bokken van paarden. Ze heeft ook haar knie moeten laten vervangen en noemt het haar "bionic knee". Ze bereikte veel in haar leven en droeg in 2002 zelfs de Olympische vlam.
Travis (° 19 februari 1971)
Travis Sampson (aka Bubba)stond in de World Wrestling Entertainment wereld bekend onder de naam Romeo Bliss. Hij is het meest trots op zijn vier zonen en beschouwt zijn vrouw als zijn held.
Twila (° 12 oktober 1962)
Twila Tanner werkt bij de Missouri Department of Transportation waar ze snelwegen herstelt. Ze houdt van motorrijden en paardrijden en haar grootste voltooiing vindt ze haar zoon James die ze single heeft opgevoed.

Hoe download/bekijk ik de afleveringen?

Torrent [?]
mIRC [?]
Streaming [?]
Watch Online
via kanaal #survivor-central
   

Praat mee over Survivor 9: Vanuatu!

Nieuwsgierig geworden na de trailer? Wie is jouw favoriet en wie totaal niet? Ergens een razendsnelle torrent gevonden?

Praat mee over Survivor 9: Vanuatu op ons forum!!