Big Brother US seizoen 12 [2010]

Wat is Big Brother?


Big Brother US 12

Over de gehele wereld is het bekende format van John de Mol uitgezonden; Een bepaald aantal mensen gaat voor een bepaald aantal dagen een huis in. In dit huis hangen tientallen camera’s, die beelden maken die direct live het internet op worden gestuurd. Een samenvatting van deze beelden volgt op TV. Het spel is al in verschillende variaties te zien geweest, maar de winnaar is altijd degene die als laatste nog in het huis woont.

Big Brother 12 wordt in Amerika uitgezonden in de zomer van 2010.

Het spelverloop
Big Brother 12 is in Amerika drie avonden per week op televisie. De eerste aflevering van de week is een liveshow. In de eerste aflevering gaan de Bewoners het huis in, de weken erna staat deze aflevering in het teken van het wegstemmen van één van de bewoners. Ook wordt de ‘Head of Houshold’ (HoH) gekozen. In het Nederlands is dit letterlijk ‘Hoofd van het Huishouden’, wat in het spel inhoudt dat deze persoon de ‘Baas van het Huis’ is. Elke nieuwe HoH mag slapen in de HoH-kamer, een eigen kamer, waarin foto’s van familie en vrienden hangen. Ook ontvangt elke nieuwe HoH een brief van het thuisfront.

Maar de belangrijkste taak van de HoH is, dat hij of zij twee Bewoners moet nomineren voor vertrek. De HoH zelf kan in die week dus niet worden weggestemd. Het nomineren gebeurd in de tweede aflevering van de week.

De derde aflevering spelen de kandidaten de competitie voor ‘The Power of Veto’. De speler die deze wint, kan de nominaties van de HOH veranderen.

De laatste zeven afvallers gaan naar een apart huis, waar ze ‘The Big Brother Jury of Seven’ vormen. Deze zeven bepalen in de laatste liveshow wie van de twee overgebleven bewoners naar huis gaat met de hoofdprijs van $ 500.000,-

De liveshow wordt gepresenteerd door Julie Chen, de twee ‘normale’ uitzendingen worden gebracht met een voice-over.

Bekijk de trailer!

De Bewoners van Big Brother 12

Andrew
39 jaar
Miami Beach
Annie
27 jaar
Tampa
Brendon
30 jaar
Riverside
Britney
22 jaar
Huntington
Enzo
32 jaar
Bayonne
Hayden
24 jaar
Tempe
Kathy
40 jaar
Texarkana
Kristen
24 jaar
Philadelphia
Lane
24 jaar
Decatur
Matt
32 jaar
Elgin
Monet
24 jaar
Glen Carbon
Rachel
26 jaar
Las Vegas
Ragan
34 jaar
West Hollywood

Hoe download/bekijk ik de afleveringen?

Bron: YouTube.com. De video's zijn geupload door user 'Quirkydude2'. RealityWorld (onderdeel van RealityNet) heeft dit materiaal dus zelf niet geupload.

Praat mee over Big Brother 12!

Nieuwsgierig geworden na de trailer? Commentaar op de bewoners? Ergens een razendsnelle torrent gevonden?

Praat mee over Big Brother op ons forum!!