Startpagina   Help Inloggen Registreren  
ga naar Realitynet.org  
Info Center
Niet ingelogd
Naam:

Wachtwoord:

Blijf ingelogd: 
Registreren

Wachtwoord vergeten?

Waarom registreren?
Realitynet.nl
Ga naar

Ga naar ExpeditieRobinson.Net

Ga naar WieIsDeMol.Com

Ga naar PekingExpress.org

Ga naar RealityNet.org 's toto

Nu op de chat
LaurensAanWAZIG, Realitynet
Nu online
340 gasten en 7 vaste bezoekers (Nvy, peterterh, wouterv, Heinz, Miek1999, Molduck, xanneweetwel)
Activiteitenagenda
Nu bezig
De Mol VIER Onderschriftenspel
Nu bezig
Wie is de Mol Online 2018
Binnenkort
Nieuwe RN GameNight
Pagina's: 1 [2] 3 4 5 ... 11
  Print  
Auteur Topic: Survivor 19: Samoa  (gelezen 72309 keer)
reaver
Offline Offline

Geslacht: Man

Buff Collector

« Antwoord #20 Gepost op: 2.09.2009, 01:57:14 »

Volmondig Ja Duimen omhoog! Duimen omhoog!

Het grappige is ook dat ze in Amerika spreken van een alliantie en in Nederland/Vlaanderen van een complot. Dat heeft toch net een iets andere bijklank.

Overigens zou ik na seizoenen als Australian Outback en Guatemala niet willen zeggen dat het 'overleven' minder belangrijk is dan het sociale spel. Tenzij je het over het stemgedrag hebt. Dan wordt bij ER wel altijd weer dat vervloekte woord 'Robinsonwaardig' genoemd. Ik vraag me nog steeds af waar het verschil zit:

- de hoeveelheid geld die op het spel staat?
- de Amerikaanse versus de Nederlandse/Vlaamse mentaliteit?
- de productie, die door de montage stemafspraken als duivels afschildert?

Survivor is immers vanaf seizoen 1: Outwit, Outplay, Outlast!


Ik vind het grappig dat diegene die tegen stemafspraken zijn na een tijdje bij elkaar kruipen om hetgeen te doen wat ze moreel tegen zijn. Als verdediging wordt het blijkbaar wel aanvaard.

Bij stemafspraak, alliantie of complot is er telkens een andere gevoelswaarde vind ik: Met een complot denk ik vooral aan het in de val lokken op een smerige manier om iemand een target te maken, met alliantie over een groep mensen die samenwerken hetzij dmv een stemafspraak.

De geldkwestie is wel een motiverende factor bij de Amerikanen denk ik, met een miljoen dollar (min de taksen) daar bouw je een nieuw leven mee op tegenover 50.000 euro (Belastingvrij???) dat kan je enkel gebruiken als aanbetaling van van een huisje...

In onze reeksen werd het spel van allianties niet echt werd goedgekeurd door de productie en presentatie --> Remember het kruisverhoor bij de wegstemming van Prince in 2008?  Ook bij de Kyra kwestie... 

Jeff gaf in dat interview aan dat je op een Tribal Council moet praten, of je nu de waarheid spreekt of liegt het maakt em niet uit. --> "There's always a couple of people where at the first tribal council, I'll ask them a question and they'll say, "Gee, I don't know, Jeff" – which is kind of telling me, "I'm not going to say anything." To which I usually reply, "'I don't know' ain't gonna cut it. Listen, if you want to lie to me, go ahead."

Door echt de waarheid uit de kandidaten te trekken werd het gameplan ihg van Hans en Yin extra in de kijker gezet door de productie...  Het is een spel geen rechtszaak Wink

De mensen die tactisch spelen worden in ER al snel als de boosdoeners weergegeven. Dat is wel jammer, want zo blijft het naar mijn mening een miss/mister Survival verkiezing dan een spel. Altijd dat gedoe van "Ik stem de sterkste er niet uit want hij is Robinsonwaardig." komt me de oren uit.

Idd. Voor vele mensen is de term Robinsonwaardig gewoon heel subjectief. Als je dan toch niet op een proeventijger(een zwakkere) stemt zeg op ten minste dat hij/zij een bedreiging is op het sociale aspect van het spel en laat deze persoon die je van het eiland wil kicken in haar/zijn waardigheid.
Gelogd
Art
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #21 Gepost op: 3.09.2009, 19:54:49 »

Hij geeft wel aan wat hij wil.

Na het kijken van de Survivor reeksen heb ik wel een heel andere kijk op het spel zo ook op ER.  Het spel dat Hans en Yin vorig jaar gespeeld hebben zou wel meer geaccepteerd worden in Amerika...

Ligt er aan hoe het in beeld wordt gebracht. Prince was van plan hetzelfde te doen wat Hans en Yin deden en HiuKwan was ook lange tijd lid van het complot, toch waren zij de populairste kandidaten. En in het verleden waren er ook meerdere kandidaten die complotten maakten en toch populair waren, zoals Eva, Richard, Frank, Robin, etc.
Gelogd

Nog even niks.
Vieffan
Offline Offline

Geslacht: Vrouw
« Antwoord #22 Gepost op: 17.09.2009, 19:27:20 »

morgen is het zover Cheesy
Gelogd
Sprien
Offline Offline

Geslacht: Man

Kleine hamsters, grote avonturen!

« Antwoord #23 Gepost op: 17.09.2009, 19:28:35 »

morgen is het zover Cheesy

Ben benieuwd, ga het met jullie mee volgen Cheesy
Gelogd

The sun came up and reality set in.
TheeZakje
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #24 Gepost op: 17.09.2009, 22:02:39 »

Ben benieuwd, ga het met jullie mee volgen Cheesy

Yeaaah  Cool Eindelijk mijn 19e seizoen! Sta al een tijdje droog  Grin
Gelogd
Goyathlay
Offline Offline


« Antwoord #25 Gepost op: 17.09.2009, 22:25:46 »

Yeaaah  Cool Eindelijk mijn 19e seizoen! Sta al een tijdje droog  Grin

Same here! Morgenmiddag eindelijk weer eens een nieuwe aflevering van mijn favoriete serie!
Gelogd

"I was born on the prairies where the wind blew free and there was nothing to break the light of the sun. I was born where there were no enclosures."
Robbieazerty
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #26 Gepost op: 17.09.2009, 22:33:19 »

Ik heb tussendoor de 1e Zuid-Afrikaanse geprobeerd, maar na 6 aflevering opgegeven. Saaaaai.  Undecided
Gelogd
Phraser
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #27 Gepost op: 17.09.2009, 22:55:28 »

die heb ik ook nog openstaan. Maar nu ik dat zo hoor, kan niks tippen aan 'echte'Survivor.
« Laatste verandering: 17.09.2009, 23:20:15 door Phraser » Gelogd
honeymaker
Offline Offline


« Antwoord #28 Gepost op: 17.09.2009, 23:21:57 »

Ik heb echt zin in morgen. Ben benieuwd wat voor vreemde karakters ze nu weer uit de kast hebben getrokken.
Voor diegene die niet kunnen wachten: de eerste drie minuten van de première zijn al te bekijken op de site van Entertainment Weekly, waarin Jeff bijna wordt bedolven onder een vloedgolf!   Smiley Op diezelfde site ook nog een aardig (video-)interview met Jeff door Dalton Ross. Dit interview bevat wel een paar spoilers.
Spoiler (Klik om de spoiler te verbergen/laten zien)
Veel kijkplezier morgen!
« Laatste verandering: 17.09.2009, 23:23:40 door honeymaker » Gelogd
Vieffan
Offline Offline

Geslacht: Vrouw
« Antwoord #29 Gepost op: 18.09.2009, 12:04:24 »

oei  leuke aflevering!
Ik heb zeker al wat favorieten en iemand die ik niet mag Tongue.

Als je de aflevering nog niet gezien hebt moet je nu niet verder lezen!!

Jammer dat Marissa eruit is. Had graag Russel zien vertrekken. Al zal hij wel leuk zijn voor het spel. Maar vind het wel jammer dat hij dan alle water cantines (?)  leeggooit. en dat soort dingen. Met iedereen secret alliances maken vind ik juist wel leuk. Maar had wel het idee dat hij alle vrouwen dom vindt en daarom met hen een alliance maakt. Dat vind ik dan weer niet zo leuk Tongue.

Ik vind Shambo (hilarisch trouwens) leuk en Liz. en de Russel (die met de dreadlocks) en die andere donkere man die goed kan zwemmen.
en de jongen die 'hillybilly' vind ik stom Tongue.

Ben heel erg benieuwd naar volgende week. Ik denk dat een van de mannen die vrouw 'aanvalt' tijdens die challenge die uitgebreid werd laten zien. Een van die vrouwen zei namelijk: 'why would he attack me?'


Al met al word ik een leuk seizoen denk ik. Een goede start iig.
Gelogd
TheeZakje
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #30 Gepost op: 18.09.2009, 19:59:46 »

Zeker een goede start! Hoppaaa, 2 challenges! Leuke characters lijkt me Wink Russell.. wauw.. ik snap best dat mensen hem nu al gaan haten, maar ik vind het eigenlijk wel mooi xD Ik hoop dat ie er nog mooi een tijdje in blijft Tongue Heerlijke start. Wel een beetje zielig voor Marissa maarja.

En laten we wel eerlijk zijn, die blondjes zien er gewoon dom uit  schijnheiligerd Hehe Tongue
Gelogd
honeymaker
Offline Offline


« Antwoord #31 Gepost op: 18.09.2009, 23:08:37 »

Ik vond het nogal een gehaaste aflevering eerlijk gezegd. Dusdanig gehaast, dat ze niet eens tijd hadden om de intro te laten zien. Ik vind juist de Survivor-afleveringen wel prettig waarin ze wat meer de tijd nemen om het verhaal op te bouwen en ook wat rustmomenten nemen (natuurshots e.d.). Ze hadden nu kennelijk veel teveel materiaal voor 42 minuten.
Russel is by far het meest krankzinnige karakter dat ik ooit heb gezien. Zijn 'evil-heid' is tot daaraan toe. Maar wat is in godsnaam het nut achter het verbranden van een sok en het verspillen van andermans water? Wat is daar de strategie achter? Hoe kom je daarmee verder in het spel? Ik zie het eerder als een effectieve manier om je gehele tribe nog voor de merge volledig uit te dunnen.........
Russel zit volgens mij nu al op het niveau Jonny Fairplay met zijn verhaal over Katrina en absurde 'evil' activiteiten. Ik ben benieuwd wat ons nog te wachten staat!
Gelogd
Phraser
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #32 Gepost op: 19.09.2009, 08:36:37 »

Het is weer begonnen. Gelijk een volle aflevering, ook niet verwonderlijk met 20 castaways. Zitten wederom veel kleurrijke deelnemers in.
 
Hoewel de afleveringen altijd hetzelfde in elkaar zitten ( reward challange, immunity challenge en troubil council) blijft het toch elke keer weer spannend. De twists zijn het toch die het doen.

Gezien de preview van volgende week ben ik wel benieuwd wat er aan de hand is. Als ze Russel nu al als grootste villian bestempelen, dan ben ik benieuwd wat hij nog in petto heeft. Dit was natuurlijk niks. Blijft een eigenzinnig mannetje.

Dit jaar dus geen Exile Island, maar als ik dit filmpje zie, wel wat anders.

http://www.youtube.com/watch?v=9sewGvQJ3aI


Gelogd
Goyathlay
Offline Offline


« Antwoord #33 Gepost op: 19.09.2009, 19:36:21 »


Russel is by far het meest krankzinnige karakter dat ik ooit heb gezien. Zijn 'evil-heid' is tot daaraan toe. Maar wat is in godsnaam het nut achter het verbranden van een sok en het verspillen van andermans water? Wat is daar de strategie achter? Hoe kom je daarmee verder in het spel? Ik zie het eerder als een effectieve manier om je gehele tribe nog voor de merge volledig uit te dunnen.........

Het heeft op dit moment inderdaad weinig tot geen strategische meerwaarde voor Russel. Hij is bezig de basis van zijn eigen spel te verzwakken in plaats van sterker te maken. In de teamfase van het spel is het creëren van chaos naar mijn mening enkel effectief indien je op het punt staat om weggestemd te worden. Desalniettemin levert het natuurlijk wel extreem leuke tv beelden op.
Gelogd

"I was born on the prairies where the wind blew free and there was nothing to break the light of the sun. I was born where there were no enclosures."
Hatch
Winnaar pool ER 2008
Offline Offline

Geslacht: Man

The snake

« Antwoord #34 Gepost op: 20.09.2009, 00:23:46 »

Russel!!! Wat een Koning! respect respect

Heerlijke televisie dit. Hoe hij dat eerste domme gansje er zonder blikken of blozen keihard uitwerkt was gewoonweg geniaal.

Ik hoop nu al dat 'ie het gaat winnen al zal dat ongetwijfeld lastig gaan worden.

Dat sokken verbranden en veldflessen leeggooien is wel degelijk een goede strategie aangezien het irritatie opwekt bij mensen en die irritatie moet je kwijt en dat resulteert op zo'n eiland gewoon tot onderlinge ruzie en zolang Russel zorgt dat hij daar niet in verzeild raakt zit hij goed.

Verder sowieso weer een erg mooie aflevering vind ik. Survivor is toch echt op elk vlak de betere ten opzichte van ER. Qua beelden, montage, proeven, deelnemers en boven alles qua presentatie. Heerlijk om weer 12 weken lang van Probst te kunnen genieten.
Gelogd
Goyathlay
Offline Offline


« Antwoord #35 Gepost op: 20.09.2009, 09:34:48 »

Dat sokken verbranden en veldflessen leeggooien is wel degelijk een goede strategie aangezien het irritatie opwekt bij mensen en die irritatie moet je kwijt en dat resulteert op zo'n eiland gewoon tot onderlinge ruzie en zolang Russel zorgt dat hij daar niet in verzeild raakt zit hij goed.

Onderlinge ruzie is alleen goed indien je er ook daadwerkelijk van kan profiteren. In de teamfase van het spel is dat meestal niet zo en kan het zelfs leiden tot een ernstig disfunctionerend team en op lange termijn is dat mogelijk dodelijk voor het individuele spel van Russel. Gezien de positie van Russel vooralsnog niet in gevaar lijkt te zijn schiet hij er niks mee op. Hij heeft zijn team voorlopig nodig voor het winnen van uitdagingen en het creëren van een stabiele basis voor zijn eigen spel. Daarnaast brengen zijn acties onnodig risico met zich mee, stel je voor dat een van de kandidaten ‘toevallig’ had gezien wat Russel aan het uitspoken was. En de 'domme gansjes' zijn echt niet zo dom als hij denkt, vroeg of laat zullen ze vertrouwder raken met andere kandidaten en een netwerk van sociale relaties opbouwen waardoor Russel zich opeens veel minder kan veroorloven.
Gelogd

"I was born on the prairies where the wind blew free and there was nothing to break the light of the sun. I was born where there were no enclosures."
Art
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #36 Gepost op: 20.09.2009, 12:52:34 »

Maar Russell doet natuurlijk niet mee om te winnen, enkel om een karakter neer te zetten. Volgens mij zei hij dat zelfs in een voorstukje.

Ik vond de eerste aflevering van ER beter dan deze aflevering, eigenlijk. Survivor kwam erg gehaast over en we hebben de helft van de kandidaten niet gezien. In ER gebeurde er ook veel, maar kwam het wat onspannender over en zagen we veel meer kandidaten.
Gelogd

Nog even niks.
Hatch
Winnaar pool ER 2008
Offline Offline

Geslacht: Man

The snake

« Antwoord #37 Gepost op: 20.09.2009, 15:22:35 »

Onderlinge ruzie is alleen goed indien je er ook daadwerkelijk van kan profiteren. In de teamfase van het spel is dat meestal niet zo en kan het zelfs leiden tot een ernstig disfunctionerend team en op lange termijn is dat mogelijk dodelijk voor het individuele spel van Russel. Gezien de positie van Russel vooralsnog niet in gevaar lijkt te zijn schiet hij er niks mee op. Hij heeft zijn team voorlopig nodig voor het winnen van uitdagingen en het creëren van een stabiele basis voor zijn eigen spel. Daarnaast brengen zijn acties onnodig risico met zich mee, stel je voor dat een van de kandidaten ‘toevallig’ had gezien wat Russel aan het uitspoken was. En de 'domme gansjes' zijn echt niet zo dom als hij denkt, vroeg of laat zullen ze vertrouwder raken met andere kandidaten en een netwerk van sociale relaties opbouwen waardoor Russel zich opeens veel minder kan veroorloven.

Je hebt natuurlijk helemaal gelijk dat er een risico inzit. Echter werd pas duidelijk dat Russel safe was tijdens tribal council. Tevens hebben we al een stukje gezien tussen twee mensen die geïrriteerd waren over de lege veldflessen de volgende ochtend. Dat soort dingen wil je graag hebben in je team, toch?
Gelogd
Hatch
Winnaar pool ER 2008
Offline Offline

Geslacht: Man

The snake

« Antwoord #38 Gepost op: 20.09.2009, 15:25:41 »

Maar Russell doet natuurlijk niet mee om te winnen, enkel om een karakter neer te zetten. Volgens mij zei hij dat zelfs in een voorstukje.

Juist wel, er is een stukje geweest waarin hij duidelijk zei dat hij per se wilde winnen om te laten zien dat hij de perfecte strategie had ontwikkelt voor het spel. Alleen de geldprijs kan hem niets schelen omdat hij al multimiljonair is.

Citaat
Ik vond de eerste aflevering van ER beter dan deze aflevering, eigenlijk. Survivor kwam erg gehaast over en we hebben de helft van de kandidaten niet gezien. In ER gebeurde er ook veel, maar kwam het wat onspannender over en zagen we veel meer kandidaten.

Ik kan me niet herinneren dat we bij Survivor in de eerste afleveringen wel alle kandidaten te zien kregen.
Gelogd
reaver
Offline Offline

Geslacht: Man

Buff Collector

« Antwoord #39 Gepost op: 20.09.2009, 15:38:04 »

Ik kan me niet herinneren dat we bij Survivor in de eerste afleveringen wel alle kandidaten te zien kregen.

Bij de eerste reeksen kregen we ff een korte voorstelling met hun beroep toch... Roll Eyes
Gelogd
Pagina's: 1 [2] 3 4 5 ... 11
  Print  
 
Ga naar:  

ISIS-CMS Content Management System by Compuart © 2003-2005
Powered by SMF 1.1 RC3 - CVS 20060827 | SMF © 2001-2006, Lewis Media
Pagina opgebouwd in 0.307 seconden met 26 queries.